opgeruimd overzicht en rust bij je thuis en op het werk
tel. 06 - 48661304
info@inezhelpt.nl
rust

10 tips voor slim inkopen doen

Weinig tijd? De vraag: "Wat zullen we eten vandaag?" is voor jou helemaal niet duidelijk?
Volle voorraadkasten? Je koopt vlees en thuis blijkt dat je het al in de vriezer had liggen?
Bekijk hier 10 tips voor jou!

Agenda: overzicht geeft rust

Schrijf alle activiteiten in de agenda. Deze zijn sneller te lezen dan hele volzinnen. Niet alleen de afspraken staan erin, ook eigen taken als 'voorbereiden vergadering' of 'moeder bellen'. Zo deelt u de dag in. Dat geeft overzicht; u ziet direct of de dag te vol is gepland; en werk wordt afgemaakt.

Gebruik je hoofd om te denken; gebruik je agenda om te onthouden!

Duidelijkheid voor kinderen

Voor kleine kinderen is het heel belangrijk dat ze weten wat er die dag gebeurt. Duidelijkheid en structuur geeft ze houvast en rust. Van wc-rollen kunt u een weekkalender maken. Door middel van pictogrammen maakt u duidelijk wat op welke dag gebeurt. Ze begrijpen de kalender en kunnen zelf de knijper op de volgende dag doen. Dit kan een ochtendritueel worden, totdat ze gewend zijn aan het weekritme.

Afval wegbrengen: discipline maakt routine

Nieuw zijn de inzamelbakken voor plastic afval. Koop liever een kleine afvalbak voor thuis; gebruik pedaalemmerzakken en breng bij ieder supermarktbezoek (of als je langs die route komt) het plastic weg. Laat het geen 'verstoppingsplek' in huis of tuin worden; je hebt eerst discipline nodig om het routine te laten worden.

Vaste plek, slim bedacht

Geef de buggy voor uw kind en de poppenbuggy een slimme plek. Met een handdoekendrager van IKEA en een douchering hangen de buggy's opgeruimd op hun vaste plek. En het neemt ook nog weinig ruimte in.

Tafelblad voor de kinderen: geef ze de ruimte

Aan de muur is een groot tafelblad gemaakt met binnen handbereik tekenspullen en boekjes. Alles heeft een vaste plek en het speelgoed wordt daardoor snel en netjes opgeruimd. De kinderen kunnen goed zitten, hebben voldoende ruimte en kunnen vrij tekenen en lezen. Ze krijgen hierdoor de fysieke ruimte voor eigen ideeŽn. Juiste verlichting maakt de plek goed ingericht.

rust

Slaapkamer

"Mijn man vond dat ik het zelf moest kunnen, maar toch heb ik Inez gevraagd om te helpen. Van mijn moeder heb ik het nooit geleerd en ik begon toch echt van de slaapkamer te balen. Deze moest hoognodig opgeruimd worden; overal lagen spullen. Eerst vond ik het best spannend. Iemand zo in je huis toe te laten. Zij ziet dan alles. Gek dat je zelfs tegenover haar je een beetje schaamt. Maar het viel allemaal mee. En het resultaat is geweldig. Zelfs mijn man gaf toe dat het nodig was geweest om een professional organizer in te huren. We slapen zelfs fijner en rustiger in onze 'nieuwe' slaapkamer!"

Afscheid van mijn fiets

Onder het afdakje in mijn tuin staan tuinbenodigdheden, fietsjes, buitenspeelgoed en ... mijn 'oude' fiets. Elk jaar bij het in- en uitruimen van de spullen voor het nieuwe seizoen kom ik mijn fiets daar tegen. Ik heb hem gekregen toen ik 11 jaar werd. Ik nam 'm mee op kamers en later fietste ik ermee naar het station voor mijn werk. De fiets is twee keer gestolen en weer teruggevonden! Inmiddels heb ik een degelijke 'mama'-fiets met zitjes. En mijn oude fiets staat er nog steeds - voor het geval we hem als stationsfiets nodig zouden hebben. Maar we komen bijna nooit meer op het station en al jaren heb ik niet meer op de fiets gezeten. En onder het afdakje wordt het voller en voller (inmiddels vijf gezinsleden). Dus het werd tijd om de fiets weg te doen.
Ik plaatste een advertentie op internet en binnen 8 uur was 'ie verkocht! Slik, wat was er toch met me aan de hand? Ik kan altijd heel goed keuzes maken: wat kan weg, wat bewaar ik? Waar geef ik het een plek? En nu was het moment van afscheid nemen toch moeilijker dan ik dacht.
Toen herinnerde ik me een tip van een collega: maak een foto. Of je de fiets ziet staan of een foto van de fiets hebt, dat maakt niet uit. Het gaat om de mooie herinneringen die naar boven komen bij het zien van de fiets. En ik heb weer ruimte onder mijn afdakje!